Misteriozno morsko čudovište pronađeno na plaži Novog Zelanda

Truli leš misterioznog „morskog čudovišta” pronađen je na obali Pukehina plaže na Novom Zelandu. Na video snimku Elizabet En vidi se glava sa iskrzanim zubima i ogromnom vilicom. Veći deo tela nedostaje.

Ovaj čudni leš dugačak oko 9 m izbačen je na obalu prošlog meseca posle oluje. Obala se nalazi oko 190 km jugoistočno od Oklanda.

Elizabet En je postavila video na Jujtjub i zamolila korisnike da identifikuju ovu neman.
„Ima ogromnu glavu i zube sa zakržljalim perajima”, napisala je. „Dugačak je oko 9 m ali donji deo tela je raskomadan najverovatnije u nekom napadu”.Neki smatraju da je reč o estuarskom krokodilu, drugi da je to gigantska jegulja, delfin, čak i dinosaurus.

Stručnjak za morske sisre Anton van Helden odbacio je sve ponuđene odgovore i rekao da je struktura peraja najsličnija kitu ubici. Trenutno se sprovode dodatni testovi koji bi potvrdili ovu teoriju.

Fotografije su poslate novozelandskom odeljenju za kozervaciju i Akvarijumu „Keli Tarlton” radi identifikacije.

Misteriozni ostaci masivnih morskih stvorenja povremeno su se pojavljivali na plažama širom sveta. Međutim, oni su uglavnom bili u toliko raspadnutom stanju da nije bilo dovoljno materijala za definitivnu identifikaciju.

Posted on 11 маја, 2013, in Strane zanimljive vesti. Bookmark the permalink. Постави коментар.

Постави коментар